Pismo oštećenog ZABA dioničara

 

Izvješće o primljenim donacijama za izbor zastupnika
Hrvatskog Sabora
 

 


 

Pask KacinariŠtovani,

 

Ja sam Paško Kačinari, zagrebački zlatar i jedan od zakonitih vlasnika UKRADENE Zagrebacke banke d.d., popularno nazvane "ZABA". Odlučio sam postaviti ovu web stranicu iz jednostavnog razloga što ne želim dopustiti onima koji su na bezočan način oteli moje dionice i moj depozit, kako su to učinili sa STOTINAMA TISUĆA drugih, da u tome trajno i uspiju. Ne želim dopustiti bivšim komunističkim gospodarima rata misliti da mogu jednostavno zatrpati tužbu koju sam podnio protiv njih pred sudovima Republike Hrvatske, u kojoj potražujem oko 340.000.000 kuna sa pripadajućom odštetom i kamatama, i držati ih zatrpane godinama, dok oni zarađuju milijune i kontroliraju živote običnih građana sa tuđim novcem. Isto tako, ne želim dopustiti uglednim Zapadnim financijskim tvrtkama koje su im u tome pomogle, i koje su sada nominalni vlasnici "ZABA" - UNICREDITO ITALIANO S.P.A. i ALLIANZ A.G. - da misle da ih se ova stvar ne tiče. Ako me njihove uprave ne žele čuti - a dosad su mi njihova vrata bila zatvorena - možda će to htjeti njihovi dioničari. A njihovim dioničarima želim saopćiti da je vrijednost njihovih dionica sada i u budućnosti kompromitiran u dijelu u kojem su UNICREDITO ITALIANO S.P.A. i ALLIANZ A.G."vlasnici" "ZABA". Zato što im je, tijekom veljače i ožujka 2002. uprava "ZABA" prodala, ili sa njima zamijenila, UKRADENE dionice; zato što im je uprava "ZABA" prodala, ili sa njima zamijenila, FANTOMSKE dionice, stvorene NI IZ ČEGA, bez ikakvog odgovarajućeg povećanja temeljnog kapitala; zato što im je uprava "ZABA" prodala, ili sa njima zamijenila, KRVAVE dionice - otete od običnih radnih ljudi tokom rata u Hrvatskoj proteklog desetljeća; zato što DRŽAVA HRVATSKA, pritiješnjena velikim vanjskim dugovanjima, mora uskoro tražiti povratak VLASTITOG UDJELA u "ZABA", s obzirom da "ZABA", prethodno u većinskom državnom vlasništvu, zapravo NIKAD NIJE PRIVATIZIRANA.

 

Postoji samo JEDAN NAČIN da se ova stvar razriješi i da "ZABA" i njeni nominalni "vlasnici" povrate legitimitet: KOMPENZIRANJE ZAKONITIH VLASNIKA DIONICA I/ILI DEPOZITA "ZABA" KOJI SU IM OTETI, KONFISCIRANI ILI NA DRUGE NEZAKONITE NAČINE OTETI tijekom proteklih 15 godina.

Vjerujem da će ova web stranica trgnuti one koji se osjećaju nedodirljivim (uprava
"ZABA"), probuditi one sa uspavanom savješću (uprave UNICREDITO i ALLIANZ), upozoriti one koji mogu biti neposredno pogođeni (dioničare UNICREDITO i ALLIANZ, zakonodavna tijela za vrijednosne papire u zemljama na čijim burzama iste dionice kotiraju), obavijestiti one zadužene za praćenje financijskih događanja (novinare, financijske analitičare, brokere), i ohrabriti one koji su na sličan način pogođeni i koji se možda osjećaju bespomoćnim. Ovim posljednjim, moja poruka glasi - NEKA SE ČUJU NAŠI GLASOVI, upotrijebimo SVA LEGITIMNA SREDSTVA koja su nam na raspolaganju da bi osigurali PRAVDU.

_________________
 

U Zagrebu, lipnja 2005.


 


 

 

Izvješće o primljenim donacijama za izbor zastupnika Hrvatskog Sabora
 

Naziv dokumenta

Prva stranica

Broj str.

 

DRŽAVNO IZBORNO
POVJERENSTVO
Visoka 15
10 000 Zagreb

IZVJEŠĆE O PRIMLJENIM DONACIJAMA
ZA IZBOR ZASTUPNIKA HRVATSKOG SABORA


U skladu sa čl.26 Zakona o financiranju političkih aktivnosti i izborne promidžbe (NN 24/11,)

PAŠK KAČINARI, Zagreb, Frankopanska br.9, OIB: 69483809103

kandidat SAVEZ ZA PROMJENE – SP i AUTOHTONE - HRVATSKE SELJAČKE STRANKE - A-HSS, za zastupnike albanske, bošnjačke, crnogorske, makedonske i slovenske nacionalne manjine u 12. izbornoj jedinici, podnosi izvješće kako slijedi:

I/ Primljene donacije od fizičkih osoba...........................................0,00 kn

II/ Primljene donacije od pravnih osoba.........................................0,00 kn


Ukupno primljenih donacija...........................................................0,00 kn

III/ Vlastita sredstva..............................................................................15.000,00 kn


Ukupno utrošeno..............................................................................15.000,00 kn


U Zagrebu, dana 21.studeni 2011.god.

_____________
Pašk Kačinari