250

Zabini sporovi sa povezanim društvima

 


250.010
Zabini sporovi sa povezanim društvima

 

 


 

 

 

 

250.010

Zabini sporovi sa povezanim društvima

 

Šifra i naziv dokumenta

Prva stranica

Broj str.

 

250.010.010

Član NO Zabe, Jakša Barbić, u sporu Zabe i Ingre istovremeno na obje strane

"Vječni" član Nadzornog odbora Zabe, Jakša Barbić, koji se u Zabi nalazi na "nekoj od funkcija" u kontinuitetu od njenog pretvaranja u dioničko društvo, i koji je istovremeno Predsjednik Glavne skupštine Zabe, nalazi se i u nadzornom odboru INGRA-e.

Ovo ne bi bilo sporno da upravo Zaba i INGRA vode veliki sudski spor, za iznos od 18.000.000,00 kn, a koji može znatnije utjecati na financijski položaj INGRA-e. U tom sporu INGRA tuži Zabu radi izgubljene dobiti, budući da je Zaba bez pravne osnove upisala zalog na dionicama koje je INGRA imala u Zabi, pa ih INGRA nije mogla prodati po tržišnoj cijeni. Ovo se vidi na str. šestoj "Skraćenog prospekta" INGRA-e od studenog 2005, koji je dostavljen Zagrebačkoj burzi (SKRAĆENI PROSPEKT). Ovo je očito samo jedan od primjera kako je Zaba postala vlasnikom same sebe, i kako su oštećeni izvorni osnivači Zabe (POPIS OSNIVAČA - DIONIČARA ZAGREBAČKE BANKE D.D, ZAGREB, Paromlinska 2.). Ovo pokazuje i kako Zaba odašilje svoje emisare, u oštećene firme koje još postoje, pa Jakša Barbić sjedi u nazdornom odboru INGRA-e sa očitim zadatkom da toj firmi nanosi štetu i da se spor INGRA-e protiv Zabe nikada ne završi u korist INGRA-e.

Ovo također ukazuje da Zagrebačka burza, kojoj je predočen ovaj prospekt, (SKRAĆENI PROSPEKT), a koja nije na ovaj konflikt interesa reagirala, ne obavlja svoju nadzornu ulogu po zakonu. 

Preuzmite cijeli dokument

 b2501033